Son Güncelleme : 01.08.2023
Ankara Kimyasal Peeling Uygulaması
Kimyasal peeling cildi ölü derilerden arındırarak cildin daha temiz ve bakımlı görünmesini sağlar. Peeling kelime anlamıyla soyma anlamına gelir. Cilt yüzeyinde bulunan yağ, kir ve lekelerin bulunduğu deriyi soyup cildi temizlemeyi hedefler. Cilt düzenli olarak ölü deriden arınmadığında mat cansız ve pütürlü görünür. Kullandığımız makyaj malzemeleri, makyajı temizlemek için kullandığımız ürünlerle cildimizin sadece bir kısmını temizlemiş oluruz. Cildin tamamen ölü derilerden arınması temizlenmesi için düzenli olarak peeling işlemi yapılmalı cildin temiz tutulması gerekir. Kimyasal peeling ile beraber cildin üst katmanı soyulur temiz, pürüzsüz bir cilt görünümünü elde edilir. Kimyasal olarak uygulanan peelingler de kendi içinde üçe ayrılmaktadır; ilki yüzeysel, ikincisi orta derinlikte, üçüncüsü ise derin kimyasal peelingtir.
Yüzeysel Kimyasal Peeling
Yüzeysel kimyasal peeling uygulamasında çoğunlukla meyvelerden elde edilen glikolik asit ve sütte bulunan laktik asit kullanılır. Kimyasal peelingler içinde en hafif olanıdır. Yüzeysel kimyasal peeling cildin alt katmanına inmez, cildin sadece üst tabakası hafif bir şekilde soyulur. Cilt hafif bir şekilde soyulduktan sonra peeling yapılan bölgedeki hücreler yenilenme sürecine girer. Bu işlem oldukça hafif bir işlem olduğu için evde kendiniz de uygulayabilirsiniz. Birçok markada satılan peeling ürünleri satılmaktadır. Cildinizin türüne en uygun peeling türünü seçip evde kolayca uygulama yapabilirsiniz. Peeling işlemi hafif de olsa cildi soyduğu için sonrasında cildinize ne sürerseniz hızlı bir şekilde emecektir, bu sebeple peeling sonrası cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Hafif bir peeling kullansanız da güneşe çıktığınızda çok hafif bir kızarma görebileceğinizden güneş koruyucu sürmeyi ihmal etmeyin.
Orta Seviyede Kimyasal Peeling
Orta seviyedeki peeling daha çok cilt kırışıklıkları pigment değişimleri için daha uygun bir peeling türüdür. Bu peeling türü cildi biraz daha derinden etkilediği için renk eşitsizliklerini gidermede oldukça etkilidir. Güneş sonrası yanıklar, yanıkların olduğu omuz kol bölgelerinde rahatlıkla kullanılabilir. Orta seviyede peeling işlemi cildi derinden etkilediği için sonrasında kızarıklık belirtilileri olması normaldir. Cilt kendiliğinden dökülmeye yenilenmeye başlar. Cildin iyileşme süresi yedi gün olarak bilinmektedir. İyileşme süresinde cildi fazla yormamak tahriş etmemek gerekir. Hafif temizleme jelleriyle cildinizi temizleyebilirsiniz. Kurtulmak istediğiniz renk tonu geçişleri var ise cildinizi eşitlemek için başarılı bir peeling türüdür.
Yoğum/ Kimyasal Peeling
Yoğun kimyasal peeling peeling türleri içinde en etkili ve en çok soyma özelliği bulunan peeling türüdür. Cildinizde akne izleri, çiller, derin kırışıklıklarınız var ise bu peelingi tercih edebilirsiniz. Bu işlem diğerlerine göre daha ağır ve sancılı geçer bu sebeple uygulama yapılırken lokal anestezi tercih edilmelidir. Her maddenin farklı etkileri oluşmaktadır, ciltte şişlikler görülebilmektedir. Yoğum peelingin iyileşme süresi biraz daha uzun sürmektedir. Tam olarak cildinizin peelingden sonra iyileşmesi için 4-5 ay geçmelidir. Bu süreçte kızarıklıklar, şişlikler hemen geçmeyebilir sabırlı olmalısınız. Eğer lekeleriniz ve çilleriniz için her yolu denediniz hiçbiri fayda etmediyse en son yöntem olarak yoğun peeling uygulamasını yaptırmalısınız. Bu işlem oldukça ağrılı ve zor olduğu için mutlaka bir profesyonel yardımı ile kliniklerde veya güzellik merkezlerinde yapılmalıdır. Sonuçları farklı olabilecek bir peeling türü olduğu için yaptırmadan önce iyice araştırmalısınız. İşlemi uygulayacak kişilerin yetkinliğinden emin olmalısınız. Cildinizde geri dönüşü olmayan, geçmeyen sorunlara sebep olabileceği için mutlaka iyi bir klinikte uzmanlardan destek alarak işlemi yaptırın. Cilde uygulanan yoğun kimyasal peelinglerin maalesef geri dönüşü olmamaktadır. Öncelikle diğer peeling türlerini denedikten sonra fayda görmezseniz yoğun peelingi tercih etmelisiniz.