Lazer epilasyon uzun yıllardır tıpta tüylenme sorununun tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. FDA onayı da alan bu tedavinin, vücudumuza etki eden hiçbir zararı yoktur. Ancak, uzmanlarca uygulanmadığında cilt yanıkları olabilir ve tedavisi yapılmazsa kalıcı izler kalabilir.
Kalıcı Epilasyon Nasıl Olur?
Lazer cihazları değişik dalga boylarında lazer ışınları ile kıl köklerinin yeniden kıl üretemeyecek şekilde denetimli olarak tahrip edilmesini sağlar. Tahrip olan kıl kökü kıl üretemediğinden, kalıcı epilasyon sağlanmış olur. Kıl köklerinin, tahrip edilmesi işlemine lazer epilasyon denir. Çeşitli renk ve tipteki kıl köklerine etki etmesi amacıyla tasarlanan değişik lazer epilasyon teknolojileri vardır. Lazer epilasyon sırasında lazer ışını deriden her bir kıl köküne ulaşır. Lazerin yoğun ısısı, kılların büyümesini gerçekleştiren kıl folikülüne zarar verir. Lazer epilasyonun en sık uygulandığı bölgeler bacaklar, koltukaltları, kollar, üst dudak, çene ve bikini çizgisidir. Erkelerde sakallar, kaş arası, göğüs ve sırtta uygulanabilir. Kılların rengi ve cilt tipi, lazer epilasyonun başarılı olmasını etkilemektedir. Lazer epilasyon hekim denetiminde yapılması gereken bir tedavidir. Doğru cilt ve kıl çeşidine, doğru lazer epilasyon aygıtı ile doğru uygulama yapmak gereklidir. Kliniğimizde lazer epilasyon uzmanlarımız en son teknoloji lazer cihazlarımızla uygulamaları yapmaktadır.
Yan Etkiler Nelerdir?
Hep söylediğimiz gibi doğru hastaya, doğru aygıt ile doğru enerji ve atım aralığındaki tedavi, yan etki olasılığını minimale indirecektir. Lazer epilasyon ardından geçici rahatsızlık, kızarıklık ve şişme mümkündür. Bütün bulgular genelde birkaç saat içeresinde kaybolur. Lazer epilasyon programı bölgesinde geçici olarak renk açılma ya da koyulaşması olabilir. Nadiren, lazer epilasyon sırasında deride kabuklanma ve minik su toplanmaları görülebilir. Lazer epilasyon kanserojen değildir, iyonize radyasyon içermez.