Ankara Dermal Dolgu Yüz Dolgusu
Dermal Yüz Dolgusu Enjeksiyonu
Dolgu maddeleri deri altına enjekte edilerek yapılan yüz dolgu estetiği, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir.
Yüz dolgusu sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır. Yüze dolgu estetiği yüzdeki yorgun ifade giderilir.Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda yüz dolgusu başarıyla kullanılabilir.
Yüze dolgu enjeksiyonu dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Ciltteki derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir.
Yüz dolgusu kırışıklık veya deri defektinin olduğu bölümün altına derideki çöküklüğü gidermek amacı ile yapılır. Bu bölgedeki kırışıklık ve çukurlar dolgu maddesinin etkisi ile azalır veya kaybolur. Bazen dolgu maddesinin kollajen üretimini arttırıcı etkisi olabilmektedir.
Dolgu maddesi olarak pek çok farklı molekül ortaya konmuş ancak bir kısmı yüksek alerji riski ya da sert doku gelişebilmesi yan etkileri yüzünden gözden düşmüştür.
Hyalüronik asit tüm dünyada giderek popülaritesi artan etkin ve şu an için en güvenli dolgu maddesidir. Bu dolgu maddesi dudaklara hacim ve dolgunluk verirken ağız ve burun çevresindeki kırışıklarda çok etkili olabilmektedir.
Hyalüronik asit kırışıklık hattına ya da dudaklara ince bir iğne yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Hyaluronik asitli yüz dolgusunun etkisi uzun süre kalıcıdır.
Alerji ve deri sertleştirme riski çok düşüktür.
Dermal Yüz Dolgusu enjeksiyonu 2030 dakika sürmektedir. Uygulama sonrası kişi rutin aktivitelerine hemen dönebilir. Kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 6- 9 ay kadardır.
Hyalüronik Asit Nedir?
Dolgu maddesi hyalüronik asit ve fizyolojik serum içen pH`ı 7 olan bir jel şeklinde hazırlanmış bir preparattır. Dolgu maddelerindeki hyalüronik asit hayvansal kaynaklı değildir. Bu yüzden hayvansal kaynaklı bazı hastalıkların (deli dana vb.) bulaşması gibi riskler taşımaz. Vücudumuzda zaten bulunan bir madde olduğundan alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür.
Dolgu Maddesi Nasıl Etki Eder?
Yüzde uygulandığı alana dolgunluk sağlayarak etki etmektedir.Dolgu etkisi hyalüronik asitin su tutma özelliği moleküllere giderek artan miktarda suyun tutunmasına yol açar.Bu da uzun kalıcılık süresini açıklar.
Hangi Bölgeler Dermal Yüz Dolgusu Enjeksiyonu ile Tedavi Edilebilir?
• Alın çizgileri
• Kaş arasındaki çizgiler
• Ağız etrafındaki kırışıklıklar
• Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırışıklık)
• Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar
• Kaşa şekil vermek
• Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
• Dudak şeklinin vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi başlıca kullanım alanlarıdır.
Dermal Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?
İnce bir iğneyle hyalüronik asit jeli düzeltilecek alana enjekte edilir. Jel kırışıkların altınıdoldurur. Dolgu maddesi enjeksiyon işlemi genellikle anestezi gerektirmez. Ancak dudak bölgesinde anesteziye gerek görülebilir. İşlem 2030 dakika kadar sürer. Sonucu hemen görürsünüz.
Yüz Dolgusundan Sonra Nelere Dikkat Etmeliyim?
Aşırı sıcak (güneşlenmek, solaryum gibi) ve soğuktan tedavi sonrası birkaç gün kaçınmak dışınnda dikkat etmeniz gereken bir şey yoktur.
Yüz Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir?
Yan etkiler az görülür ortaya çıkanlarda hızla geçerler. Uygulama alanında geçici olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir.
Yaşın ilerlemesi ile birlikte gelişen kırışıklıklardan kurtulmak, yüzü biçimlendirmek için rötuşlar ile yapılan tıbbi bir yöntemdir.
Bu uygulamalarda esasen cildin yapısında bulunan ve vücut tarafından doğal kabul edilip ret reaksiyonu oluşmayan maddelerin cilt altına enjekte edilmesi işlemidir. Her şeyden önce dolgu yapılacak olan bölgeler, kırışıklıklar, çukurlar, zamanla hacim azalması görülen noktalar göz önüne tutularak yüze en çok gidilebilecek şekil ve biçim seçilir ve tedavi planlaması bu doğrultuda yapılır.
Dolgu Maddeleri Nelerdir?
• Hyalüronik asit
• Polilaktik asit
• Kollajen dolgular
• Yağ enjeksiyonu
• Sentetik dolgu maddeleri
Hyalüronik asit
Hyalüronik asit1934 yılında Mayer ve Palmer tarafında bulunmuştur. Yapı olarak bir polisakkarit yani vücut yapısında bolca bulunan doğal şekerdir. İnsan vücudunda ve birçok başka canlıda doğal olarak bulunur. Hyalüronik asit hücre bölünmesi, eklemlerin kayganlığının sağlaması ve cildi gergin tutması gibi çok önemli görevleri vardır.
Kırışmış cilde veya hacim, kitle kaybı oluşmuş yapıların içine, uygun bir estetik şekil belirleyerek enjeksiyon gerçekleştirilir. Enjeksiyon sonrasında Hyalüronik asit kendi hacminden bin kat fazla su tutabilir ve enjekte edildiği yerde uzun süre şeklini muhafaza eder.
Hyaluronik asitle yapılan dolgu işlemlerinde oluşabilecek yan etkiler, enjeksiyon yerinde ağrı, şişlik, nodül ve renk değişikliğidir. Nadiren granülom ve apse oluşumu görülebilir.
Hangi Bölgelerde Uygulanır?
Kızgınlık, şaşırma, sevinme, heyecan gibi duygularla yüzümüzdeki mimik kasları çalışır ve üzerini örten ciltte dinamik çizgiler meydana getirir. Sosyal olarak pek sevilmeyen bu çizgiler zamanla derinleşir ve kişiyi sürekli üzgün, yorgun ve yaşından daha ileri bir yaşta gibi gösterir. Kendini hissettiği yaşta görmek isteyen herkese tavsiye ettiğimiz uygulama, yılların hızlı ilerlemesi sırasında yüzünüzün yıpranmasını durduracaktır. Beki bu işlemler nerelere yapılmaktadır,
• Nazolabial çizgiler (Burun ile dudak kenarı arasında uzanan çizgiler)
• Dudak kenarlarından aşağıya inen çizgiler (Marionette çizgiler)
• Dudak üstündeki mimik çizgiler (Perioral çizgiler)
• Derin sivilce ve yara izleri
• Dudak dolgunlaştırma
• Elmacık kemiği ve yanaklara uygulanmaktadır.