Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
Atatürk Bulvarı Şanlı İş Merkezi No: 105/301 Kızılay ANKARA 0 (546) 763 46 46 - 0 (506) 061 06 06

Burun Dolgusu

Burun Dolgusu

Burun Dolgusu Bilinmesi Gerekenler!!

Burun, gerek estetik görünüm gerek sağlık açısından oldukça önemli organlarımızdan biridir.Burun aslında çok eski zamanlardan bu yana gelen karakteristik özellikleri de yansıtan bir organ olarak düşünülmüştür. Özellikle kadınların estetik açıdan vazgeçemedikleri burun estetiği için burun dolgusu ile ameliyatsız estetik yapılabilmektedir.

Burun dolgusu yapılırken birçok avantajı da beraberinde yaşarsınız. Bu avantajlardan biri travma ya da estetik burun ameliyatlarında oluşan deformasyonların daha çabuk düzeltilmesidir. Yani bir nevi burun rötuşlanmış olur.

 

Burun dolgusu nasıl uygulanır?

Burun dolgusu yapılmadan önce bu işleme uygun olup olmadığınız, yüzünüzün tam analizi yapılarak burun şekli tasarlanır. Bu işlemin ardından anestezik krem sürülerek uygulama yapılacak bölge uyuşturulur. Uyuşturma işleminden sonra hyalüronik asit bazlı solüsyon enjekte edilerek buruna yeni şekli verilir. Eğer burun ucundan da bir sorun varsa uzmanın belirleyeceği dozda b0t…x yapılarak burun ucundaki problem de giderilir. İşlem sonrasında herhangi bir sargı ya da benzer işlemler yapılmaz. Sadece yaklaşık beş dakika süren bir buz kompresi yapılarak kişi taburcu edilir. İşlem sonrası günlük hayata dönüş oldukça kolaydır.

 

Burun dolgusu ile ameliyatlı burun estetiği arasında fark var mıdır?

Ameliyatsız burun dolgusu ile istenmeyen bir sonuçta geri dönüş yaşayabilirsiniz. Ancak ameliyatlı burun estetiğinde geriye dönüşünüz yoktur. Burun dolgusu uygulamasında belli bir süre sonra kaybolması gereken madde kalmışsa ya da istenilmeyen sonuçlar elde edilmişse kalan madde bir başka ürün ile ortadan kaldırılır. Ancak ameliyatlı burun estetiğinde artık eski haline dönüş imkansızdır. Burun dolgusu 15-20 dakikalık bir uygulamadır ve günlük hayatınıza hemen dönebilirsiniz. Ancak ameliyatlı burun estetiğinde günlerce evde kalmanız ve istirahat etmeniz söz konusudur.

 

Dolgu ile burun küçültme yapılabilir mi?

Birçok kadın yüz şekline göre burnun iri olması, kemerli ya da farklı bozuklukların olması konusunda hassas davranabilirler. Bu yüzden burun estetiği kadınlar arasında oldukça popülerdir. Burun estetiğinde dolgu tekniği kullanılarak burun küçültme yapılabilmektedir.

 

Burun dolgusu hangi amaçla yapılır?

Dolgu maddeleri çok geniş alanlarda kullanılabilir. Kazalar, yanık tedavisi, yaralanmalar, ameliyat izlerini giderme konusunda oldukça başarılı sonuçlar elde edilir. Burun estetiğinde dolgu maddesi burun ucu kaldırma, burun küçültme, burun sırtının düzeltilmesinde, burun eğriliklerinin giderilmesi amaçlı kullanılır.